Welkom op onze Site

Marcel, Esther, Didier en Hélène

Oval: Home
 
Oval: Mopjes

LEUKE MOPJES

Lampenwinkel

Een student komt bij een lampenwinkel werken. Zijn baas vraagt of hij op zolder lampen wil halen. De student zegt: "Ja hoor, dat doe ik wel even". Als hij weer beneden komt zonder lampen vraagt zijn baas: "Waarom heb je geen lampen meegenomen?".  Zegt de student: " Er stond op de doos: hallogeenlampen".


Rararaadsels

Vraag: Wat is bruin en klimt bij je been omhoog?    Antwoord: Een drol met heimwee

Vraag: Welke aardappelsoort komt alleen voor bij volle maan?   Antwoord: Een weeraardappel.


In de kroeg

In een klein kroegje zit een zakkenroller. Hij haalt een modeblad tevoorschijn en bekijkt de foto's aandachtig. 'Wat krijgen we nou?" vraagt een collega-zakkenroller. 'Volg jij de mode?" 'Ja," zegt de zakkenroller, "ik moet toch weten waar volgend seizoen de zakken zitten!"


Bij de dokter

Een man komt bij de dokter en de dokter zegt: "Nou, het gaat gelukkig alweer wat beter met uw hoest." "Ja," zegt de man, " ik heb ook de hele nacht liggen oefenen!"


Pianospel

Mientje is bij oma op bezoek en vraagt: "Oma, mag ik op de piano spelen?" "Zeker, meisje", zegt oma.  Even later komt Mientje huilend thuis. "Wat is er?" vraagt haar moeder.  "Ik mocht van oma op de piano spelen, maar ik ben er afgevallen!"


Cowboy

Een cowboy komt de saloon binnen en zegt tegen de barman: "Zadel mijn paard of anders ..." De barman doet het. Zo gaat het een paar dagen door.  Dan komt de vrouw van de barman erachter en zegt: "Zeg gewoon terug: of anders wat?" De volgende dag doet de cowboy het weer en de barman zet met een beverig stemmetje: "Of anders wat?" Zegt de cowboy: "Anders ga ik zonder zadel!"


Noodlanding

Een vliegtuig maakt een noodlanding op de grens van land A en land B. Waar worden de overlevenden begraven? Antwoord: De overlevenden worden niet begraven!


Alfabetraadsel

Vraag: Hoeveel letters heeft het alfabet? Antwoord: 21, want de KLM is weggevlogen en de CD is verkocht.


Bakkerraadsel

Vraag: Wat is het verschil tussen een bakker en een vloerkleed? Antwoord: De bakker moet vroeg opstaan en het vloerkleed mag blijven liggen.


Zeg het maar!

Jantje gaat met zijn opa naar de bakker. Opa zegt: "Jantje, zeg jij het maar." Jantje zegt: "Een lichtbruin brood graag." De mevrouw geeft hem het brood en een snoepje.  Opa zegt: "Wat zeg je dan?" Antwoordt Jantje: "Mag ik er nog een?"


Nike-raadsel

Vraag: Wat betekent Nike? Antwoord: Niet instappen kan exploderen.


Razendsnel breien

Griet: "Wat ben je aan het breien?" Miet: "Een trui." Griet: "Waarom brei je zo snel?" Miet: "Ik wil de trui af hebben voordat de wol op is!"


Mooie ogen

Marietje zegt tegen Pietje: "Wat heb jij mooie blauwe ogen." Zegt Pietje: "Ja, maar daar heb ik wel voor moeten knokken."


Ra,ra,raadsels

Vraag: Welke kleintje loopt steeds tegen een boom? Antwoord: Paulus de Botskabaouter.

Vraag: Wat heeft 21 ogen, maar kan niks zien? Antwoord: Een dobbelsteen.

Vraag: Vaders hebben er geen. Moeders hebben het ook niet. Maar de koningin heeft er drie Wat is het? Antwoord: De letter N.

Vraag: Wat heeft zes benen, twee hoofden en een staart? Antwoord: Een paard met een ruiter erop.


Wat een oenen

Twee oenenen lopen door de stad, als de ene opeens een spiegel vindt.  Hij pakt hem op, kijkt erin en zegt: "Dat is toevallig, die persoon ken ik.  Ik heb haar beslist eerder gezien." De andere oen pakt de spiegel, kijkt er ook in en zegt:  "Natuurlijk ken je die persoon. Dat ben ik!"

Vraag: Welk geluid maakt de deurbel van een oen? Antwoord: Dom ding, dom ding.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

>